Thursday, October 13, 2005

Må bra-böcker

I somras hörde jag flera personer som påstod att de inte alls tyckte om sommaren utan längtade efter hösten eftersom det är så mysigt och då kan man sitta inne i värmen och läsa en god bok. Sådana tokigheter biter inte på mig. Varför inte leva i nuet och njuta av solen och värmen ett tag? Men idag hände det: även jag började känna en stilla längtan till höstmysigheten. Ty, Brittsommaren är över, och det är dags för höstrusket att ta över. Hur överlever man? Jo, genom åtskilliga koppar te (minst 5 om dagen, gärna av sorten Lady Grey) samt många bra böcker. Följande litterära alster rekommenderas för att stå ut i novembermörket utan att bli galen:

The Adventures of Sherlock Holmes - klassisker av Sir Arthur Conan Doyle (som naturligtvis bara var förläggare. Den rikigte författaren var ju egentligen Doktor Watson).

De små tingens Gud - annorlunda barndomsskildring och intressanta inblickar i Indiens värld av Arundhati Roy.

Liftarens guide till galaxen - lagom knäppt för att man ska skratta högt flera gånger, av Douglas Adams.

Underdog - ytterligare en barndomskildring, denna gång gällande Sverige under 70-och 80-talen. Torbjörn Flykt skriver enkelt om vardagen men lyckas ändå få mig fast i hans underbara historia.

Läs och må bra!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home